Ποια υλικά ΔΕΝ κόβω με ένα laser CO2

Τα παρακάτω υλικά ΔΕΝ κόβονται με laser CO2, ειτε γιατί δημιουργούν πρόβλημα στο μηχάνημα, είτε είναι επικίνδυνα για την υγεία του χειριστή.

  1. PVC (Poly Vinyl Chloride)/vinyl/pleather/τεχνητό δέρμα. Οταν το υλικό αυτό κόβεται απελευθερώνει αέρια χλωρίου, τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία και καταστρέφουν τους καθρέφτες, το φακό και τις ράγες κίνησης της μηχανής.
  2. Thick ( >1mm ) Polycarbonate – κόβεται άσχημα και είναι εύκολο να πιάσει φωτιά. Το Polycarbonate είναι το υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένα τα προστατευτικά διάφανα καπάκια των laser μηχανών γιατί απορροφούν την υπέρυθρη ακτινοβολία της λάμπας του laser.
  3. ABS – όταν το υλικό αυτό κόβεται απελευθερώνει αέρια κυανίου και λιώνει. Δεν εξαερώνεται, όπως χρειάζεται στην κοπή, αλλά λιώνει, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος φωτιάς στη μηχανή. Επίσης τα κατάλοιπα από το λιωμένο υλικό καταστρέφουν το honeycomb. Επίσης δεν χαράσσεται σωστά.
  4. HDPE – αν και δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία και αυτό το υλικό είναι εύφλεκτο και λιώνει
  5. Polystyrene –  Πιάνει φωτιά, λιώνει και μόνο λεπτά φύλλα του μπορούν να κοπούν. Το νούμερο 1 υλικό εάν θέλετε να βάλετε φωτιά στο μηχάνημά σας.
  6. Polypropylene Foam – Όπως το polystyrene, λιώνει και πιάνει φωτιά. Το λιωμένο υλικό συνεχίζει να καίγεται καθώς πέφτει και μετά μετατρέπεται σε στρογγυλούς σκληρούς σβόλους.
  7. Fibreglass – Είναι μείγμα δύο υλικών και δεν μπορεί να κοπεί. Αποτελείται από γυαλί το οποίο χαράσσεται αλλά δεν κόβεται με CO2 και από εποξική κόλλα. Αν προσπαθήσατε να το κόψετε, βγάζει άσχημη μυρωδιά.
  8. Coated Carbon Fibre – Και αυτό μείγμα δύο υλικών τα οποία δεν κόβονται.