Πως χαράζω και κόβω κόντρα πλακέ με laser

Back to Νέα
χαράζω και κόβω ξύλινου σελιδοδείκτη από κόντρα πλακέ με laser

Πως χαράζω και κόβω κόντρα πλακέ με laser

Το κόντρα πλακέ είναι το δημοφιλέστερο είδος τεχνητής ξυλείας. Κατασκευάζεται από πολλά λεπτά φύλλα ξύλου 0,5mm έως 3mm τα οποία κολλιούνται κόντρα μεταξύ τους – γιαυτό και το όνομα κόντρα πλακέ. Ο αριθμός των φύλλων είναι πάντα μονός, έτσι ώστε τα εξωτερικά φύλλα να έχουν την ίδια κατεύθυνση.  Όσο πιο λεπτά είναι τα φύλλα ξύλου που χρησιμοποιούνται , τόσο μεγαλύτερη είναι η ανθεκτικότητα του κόντρα πλακέ που παράγεται.  Οι τύποι φύλλων ξύλου που χρησιμοποιούνται είναι διάφοροι: σημύδα, δρυς, μαόνι και οκουμέ.
Το κόντρα πλακέ χρησιμοποιείται σχεδόν παντού, από την επιπλοποιία μέχρι την κατασκευή σκαφών.
Έχει εξαιρετική αντοχή, αφού είναι πιο ανθεκτικό ακόμα και από μασίφ ξύλο ενώ δεν υστερεί και σε εμφάνιση αφού κατασκευάζεται από φυσικά φύλλα ξύλου.
Επίσης, τα κόντρα πλακέ όπως και τα επενδυμένα MDF είναι τα μόνα είδη τεχνητής ξυλείας που μπορούν να βερνικωθούν, αναδεικνύοντας έτσι τα φυσικά νερά του ξύλου.

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί συνήθως σε διαστάσεις φύλλων Μ250 * Π122cm , Μ250 * Π125cm , Μ250 * Π170cm , Μ244 * Π122cm, Μ305 * Π153cm και πάχη από 4mm έως 50mm.
Οι συνηθισμένες ποικιλίες του είναι κόντρα πλακέ μαλακής ξυλείας, κόντρα πλακέ σκληρής ξυλείας, κόντρα πλακέ θαλάσσης, κόντρα πλακέ τροπικό , κόντρα πλακέ εύκαμπτο , κόντρα πλακέ αντιπυρικό , κόντρα πλακέ οικοδομικό και κόντρα πλακέ φίλμ.

Για την χάραξη και την κοπή του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηχανήματα laser CO2.
Τα κλειστού τύπου laser έχουν καπάκι στο επάνω μέρος και κατά την διάρκεια της χάραξης & κοπής όλα τα καυσαέρια που δημιουργούνται, οδηγούνται μέσω συστήματος απορρόφησης οσμών, έξω από τον χώρο εργασίας.
Έχουν μικρότερες διαστάσεις επεξεργασίας, από 50*30 cm, όπως το AEON MIRA 5 Laser, μεσαίες 70*45 cm όπως το AEON MIRA 7 Laser έως και 140*90cm, όπως το AEON NOVA 14 Laser

Τα ανοιχτού τύπου laser δεν έχουν καπάκι στο επάνω μέρος και μπορούν να διαχειριστούν μεγάλα και ενιαία φύλλα για κοπή, όπως το Laser Blue 250 που παίρνει ενιαία φύλλα 250*130cm.
Κατά την διάρκεια της χάραξης και κοπής όλα τα καυσαέρια που δημιουργούνται οδηγούνται μέσω συστήματος απορρόφησης οσμών έξω από τον χώρο εργασίας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Καλέστε μας στο 801 11 311311 για να σας δείξουμε όλες τις δυνατότητες της μηχανής.

Κοινοποιήστε στο

Back to Νέα

Θέλετε να συζητήσουμε τις ανάγκες σας;

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ

Μήπως ενδιαφέρεστε για εκτύπωση σε ξύλο και κόντρα πλακέ;